Nyheter
2016-09-17
Dags för köttlådor igen
Nu kan man beställa köttlådor för leverans nu i höst.
2016-03-24
Mera köttleveranser
Nu går det att beställa köttlådor för leverans i April.
2016-03-01
Vårens leverans planerade
Vårens leverans av köttlådor blir 17-20 Mars. Lagom före påsken. Beställ här på hemsidan.
2015-11-13
Extra köttfärs
Köttfärs med minst 6 månaders hållbarhet säljes till reducerat pris. Lådor på ca 12 kg 85:-/kg. Leverans ca.21/11
2015-08-11
Leveransdagar hösten 2015
Leveranserna kommer att bli 10-12 september och 15-17 oktober. Vi levererar som förra året 20Kg låda för 150:-/kg (10kg stek och 10kg färs) Allt paketerat märkt och bara att stoppa i frysen.
2015-05-05
Extra leverans
Vi gör en extra leverans till de som ej hann med att beställa till vårleveransen. Beställ på under fliken beställ. Vi levererar 22-24 Maj.
2015-02-18
Leverans i vår
Vårens leverans blir 15-17 April. Om inte det passar har vi köttet fryst så senare tid är möjlig efter överenskommelse.
2012-02-21
Stefans storkok på högrev
Högrev och rotselleri med senapsfrön. Serveras med mandelpotatis.

Ingredienser

600 g högrev från lundgrens lantbruk
0.5 st rotselleri
2 st lökar, gula
10 g senapsfrön, gula
1 knippe morötter
1 knippe gulbetor
200 g champinjoner
3 st lagerblad, färska
3 st tomater
2 l kalvfond
50 cl öl, porter
600 g mandelpotatis
1 msk socker
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak

Gör så här

1. Skär ner köttet i kuber på 2 gånger 2 cm.
2. Hetta upp en gjutjärnsgryta och stek köttet med salt och peppar i smör.
3. Strimla löken och stek tillsammans med köttet.
4. Skär rotsellerin i centimeterstora kuber och kasta ner i grytan.
5. Tvätta och dela champinjonerna på mitten och stek tillsammans med resten.
6. Skala morötterna och gulbetorna, skär grönsakerna i lika stora bitar och lägg ner i grytan.
7. Slå på öl och kalvfond, tillsätt lagerblad, senapsfrön, socker och salt efter smak.
8. Dela ner tomaterna i i bitar och lägg i grytan.
9. Koka grytan i minst 2 timmar på medelvärme, glöm inte bort att skumma bort det som bildas på ytan med jämna mellanrum.
10. När grytan börjar bli klar är det dags att skala och koka mandelpotatisen.
11. Smaka av med salt och peppar när grytan kokat färdigt.