Nyheter
2016-09-17
Dags för köttlådor igen
Nu kan man beställa köttlådor för leverans nu i höst.
2016-03-24
Mera köttleveranser
Nu går det att beställa köttlådor för leverans i April.
2016-03-01
Vårens leverans planerade
Vårens leverans av köttlådor blir 17-20 Mars. Lagom före påsken. Beställ här på hemsidan.
2015-11-13
Extra köttfärs
Köttfärs med minst 6 månaders hållbarhet säljes till reducerat pris. Lådor på ca 12 kg 85:-/kg. Leverans ca.21/11
2015-08-11
Leveransdagar hösten 2015
Leveranserna kommer att bli 10-12 september och 15-17 oktober. Vi levererar som förra året 20Kg låda för 150:-/kg (10kg stek och 10kg färs) Allt paketerat märkt och bara att stoppa i frysen.
2015-05-05
Extra leverans
Vi gör en extra leverans till de som ej hann med att beställa till vårleveransen. Beställ på under fliken beställ. Vi levererar 22-24 Maj.
2015-02-18
Leverans i vår
Vårens leverans blir 15-17 April. Om inte det passar har vi köttet fryst så senare tid är möjlig efter överenskommelse.
2012-02-21
Linda’s lågtempade ryggbiff med chili bea & hemmaf
Linda Tjällberg känd från Sveriges mästerkock 2011 tillagade denna ryggbiff på kött från Lundgrenslantbruk på ICA-Rosen 28 december.

                                                        

   

4 port

 

700 g ryggbiff (gärna med kappan kvar)

flingsalt och svartpeppar från kvarn

smör att steka i

 

Chili bea

 

2 finhackade schalottenlökar

1 hackad vitlöksklyfta

½ finhackad röd chili

2 dragonstjälkar

2 persiljestjälkar

8 vitpepparkorn

0,5 dl vitvinsvinäger

1 dl vatten

3 äggulor

300-400 g skirat smör

1 msk hackad persilja

1 msk hackad dragon

flingsalt och cayennepeppar

 

Hemma frites

 

6-8 bakpotatisar

neutral olja att fritera i

flingsalt

 

Ungsrostad tomat

 

12 körsbärstomater

flingsalt och svartpeppar från kvarn

1 nypa socker

olivolja

 

Gör så här:

 

Ryggbiffen - salta & peppra köttet noga runt om och bryn sedan i smör och lägg över i ugnsfast form. Stoppa in en termometer och stek i 90 grader varm ugn till innertempen når 57 grader. Lått köttet vila i minst 20 minuter innan du skör upp det i fina skivor.

 

 

 

 

 

Chilibean – fräs schalottenlök, vitlök, chili, persilje och dragonstjälkar i lite olja i en kastrull. Tillsätt sedan vitpepparkorn, vinäger och vatten och låt reducera tills 2/3 återstår. Sila och häll vinäger i reduktionen i en skål. Vispa i äggulorna och ställ sedan skålen över ett vattenbad och vispa kraftigt tills det tjocknar. Ta bort skålen från värmen och tillsätt det skirade smöret i en fin stråle under ständig vispning. (se till att vinägerreduktionen och smöret har ungefär samma temperatur så minskar risken att såsen skär sig) Tillsätt nu den hackade dragonen och persiljan, smaka av med salt och cayennepeppar.

 

Hemmafrites – Skär potatisen i fina stavar och klappa dom torr med hushållspapper. Fritera dom gyllene i en kastrull med 180 gradig olja.

Fiska upp eftersom med en hålslev, och lägg dom i en bunke, salta rejält och skaka om. (ha alltid kall olja bredvid dig när du friterar ifall den varma oljan blir för het)

 

Ugnsrostade tomater – sätt ugnen på 200 grader och lägg tomaterna i en ugnsform och ringla över olivoljan. Salta och peppra och strö över lite socker och rosta i ugnen tills skalet går att dra bort.

 

Smaklig måltid och lycka till!

 

Kram Linda från Sveriges Mästerkock.